miercuri, 18 august 2010

Pauza de vacanta

Azi declar deschisa a treia sesiune de vacanta. Dupa Grecia, Piatra-Neamt si Campina, urmeaza Belgia/Franta.
Asa ca, normal, activitate redusa in perioada 18 august - 6 septembrie ( insa voi veni cu poze si povesti interesante ).

marți, 17 august 2010

Ce articol mi-a placut azi ? Supra-sexualizarea copiilor: cine e de vină ?

Sursa : www.romanialibera.ro

Daca aveti copii, merita citit cap-coada.

Vocile băieţilor se schimbă mai devreme, fetiţelor de şase ani încep să le crească sânii. Copilăria este pe cale de dispariţie. De ce? O primă concluzie a oamenilor de ştiinţă: obezitatea şi produsele chimice duc la maturizarea sexuală prematură.

Cercetătorii danezi, în frunte cu profesorul Niels Skakkebaek, un medic endocrinolog faimos pentru munca sa de pionierat în domeniul cancerului testicular şi cercetarea ulterioară privind scăderea alarmantă a fertilităţii masculine în Europa şi America, au început să ancheteze acest fenomen pornind de la un articol de ziar din decembrie 2003. Articolul prezenta problema Corului Municipal din Copenhaga care nu mai găsea băieţi de 12-13 ani cu voce de sopran, deoarece pubertatea le transforma glasul, scrie revista Intelligent Life.

Echipa de medici endocrinologi danezi, specialişti în glande şi hormoni, observase deja o creştere alarmantă a numărului de copii cu simptome de pubertate precoce, iar povestea corului a confirmat aceste suspiciuni. „Credeam că pubertatea precoce este o problemă a americanilor, cauzată de stilul de viaţă american al adolescenţilor care petrec prea mult timp în faţa televizorului şi a calculatorului, consumă multă carne de vită tratată cu hormoni şi muţi suferă de obezitate", spune Anders Juul, directorul departamentului de cercetare de la Spitalul din Copenhaga.

Totuşi, în ultimii 200 de ani, vârsta pubertăţii a scăzut treptat în Occident. În anii 1700, vârsta medie la care vocea băieţilor începea să li se îngroaşe vocea, un indice de pubertate tardivă în cazul băieţilor, era 18 ani. Între mijlocul secolului al 19-lea şi mijlocul secolului 20, vârsta medie când fetele aveau prima menstruaţie în America şi în nordul Europei a scăzut de la 17 la sub 14 ani.

În anul 1950, britanicul James Tanner, medic pediatru, a publicat rezultatele unui studiu amplu despre pubertate. După două decenii de cercetare într-o casă de copii din Hertfordshire, Tanner a ajuns la concluzia că vârsta medie de dezvoltare a sânilor, adesea primul semn al pubertăţii în rândul fetelor, a fost unsprezece ani şi jumătate, iar în rândul băieţilor, pubertatea definită ca o creştere a volumului testicular, a început la aproximativ unsprezece ani şi două luni.

Vârsta medie a pubertăţii la fetiţele caucaziene: 9,7 ani

Studiul lui Tanner a devenit un punct de reper în întreaga lume. Cu toate acestea, în 1997 un grup de cercetători americani, coordonaţi de Marcia Herman-Giddens, a realizat o cercetare în care au fost implicate 17.000 de fete, a demonstrat că vârsta medie a pubertăţii în rândul fetelor de culoare albă a scăzut la 9,7 ani. Printre afro-americani, tendinţa a fost chiar mai pronunţată: fetele au intrat la pubertate la opt ani. Rezultatele au fost controversate, iar criticii au contestat metodologia cercetării: fetele care au participat la studiu nu erau reprezentantive pentru întreaga comunitate, iar cercetătorii nu le-au examinat în mod corespunzător, bazându-se doar pe dovezi vizuale de dezvoltare a sânilor. Dar, apoi, în 2002, un al doilea studiu a relevat rezultate similare. În aceste condiţii, Herman-Giddens a sugerat ca scala lui Tanner să fie revizuită în America.

La prima vedere, acest fenomen implică o contradicţie evolutivă deoarece vârsta medie de căsătorie a crescut, iar vârsta de maturitate sexuală a scăzut. Dar se pare că apariţia pubertăţii precoce la copii este cauzată de îmbunătăţirea nutriţiei şi sănătăţii fiinţelor umane.

Descoperirile au şocat comunitatea de endocrinologie şi au pornit un nou val de cercetări. Skakkebaek şi echipa au început atunci să investigheze cazul băieţii din Corul Municipal din Copenhaga. Ei au obţinut toate înregistrările făcute de coordonatorii corului cu înălţimea şi greutatea copiilor, precum şi evaluările săptămânale de voce. Cercetătorii danezi au descoperit că vocile băieţilor se îngroşau cu aproximativ patru luni mai devreme şi cu cât băieţii aveau mai multe kilograme, vocea li se schimba mai repede. Studiile ulterioare din Olanda şi Italia au confirmat aceste rezultate.

Aceeaşi echipă a realizat şi primul studiu din Europa de Vest pentru a stabili care este vârsta de dezvoltare a sânilor în rândul fetelor. Rezultatele au arătat că în ultimii 15 ani, vârsta de dezvoltare a sânilor fetelor din Danemarca a scăzut cu un an, la 9 ani şi opt luni în 2006. Fetele au avut, de asemenea, prima menstruaţie în medie, cu trei luni mai devreme. „În prezent, în rândul populaţiei au loc schimbări majore. Aceste schimbări ar trebui să ne îngrijoreze deoarece nu ştim care sunt cauzele lor", spune Lise Aksglaede, coordonatoarea studiului.

Maturizare sexuală, dar nu şi psihologică

Termenul pubertate provine de la cuvântul latin „puberatum", ceea ce înseamnă vârsta de maturitate. În trecut, pubertatea (procesul de maturizare sexuală) şi adolescenţa (procesul de dezvoltare psihologică) apăreau în tandem. Decuplarea acestor procese înseamnă că prăpastia dintre maturitatea fizică şi psihologică este mult mai mare.

Doctorul Richard Stanhope din Marea Britanie crede că acest lucru are consecinţe dramatice. „Copiii sunt pregătiţi fizic pentru viaţa sexuală, dar nu şi mental. Astfel, ei devin mai vulnerabili la abuzuri sexuale, comportament sexual inadecvat, boli cu transmitere sexuală şi sarcini nedorite", spune Stanhope. Studiile au arătat că adolescenţii care trec prin pubertate mai devreme au un comportament mai agresiv, consumă alcool şi droguri şi chiar încălcă legea.

Dezbaterea despre supra-sexualizarea copiilor trebuie să abordeze nu doar problema companiilor care produc sutiene cu burete pentru fetiţele de şapte ani, dar şi problema reală că acestor copile le cresc sânii la această vârstă. Stanhope subliniază faptul că pubertatea precoce implică probleme de sănătate pe termen lung pentru femei deoarece creşte perioada de expunere la estrogeni. Potrivit Cancer Research UK, o fată care are prima menstruaţie cu un an mai târziu decât celelalte fete are un risc mai mic cu 5% de a dezvolta cancer de sân mai târziu în viaţă. „ Este posibil să existe o legătură importantă între pubertatea precoce şi cancerul mamar şi ovarian, tumori dependente de estrogen", spune Stanhope.

Fetele care ajung la pubertate mai devreme sunt de asemenea predispuse să dezvolte diabet de tip 2. Un studiu norvegian pe o perioadă de 37 de ani care a implicat 61.000 de femei a demonstrat că femeile care au avut prima menstruaţie la zece sau unsprezece ani au avut o rată a mortalităţii de 10% mai mare decât cea a femeilor care au ajuns la pubertate patru ani mai târziu.

O copilărie distrusă

Deşi pubertatea precoce este tot mai frecventă, ea nu este normală. De aceea, copiii care sunt diferiţi de ceilalţi din grupul lor sunt izolaţi şi batjocoriţi. Hayley Smith, în vârstă de 14 ani, a început să aibă sâni încă de la vârsta de cinci ani. Un an mai târziu, ea a avut prima menstruaţie. În primii ani de şcoală, Hayley s-a confruntat cu schimbări de dispoziţie frecvente, crampe de stomac, migrene şi coşuri.

La şase ani, Hayley era mai înaltă decât toţi colegii ei şi trebuia să îşi modifice uniforma ca să o încapă. Deşi prietenii buni au fost alături de ea, colegii au încercat să o excludă din colectiv şi au făcut glume pe seama ei. „Am auzit părinţii unor colegi care le spuneau să nu se împrietenească cu mine. A fost o perioadă foarte grea pentru mine şi de aceea de multe ori nu voiam sa merg la şcoală. Tot ce voiam este să fiu ca ceilalţi copii", spune Hayley.

Hayley a fost avut noroc că mama ei Debbie, şi-a dat seama repede de ce se întâmpla. A cumpărat cărţi ilustrate pentru a-i lui explica fetei ei modificările prin care trece corpul ei, a vorbit cu părinţii colegilor lui Hayley şi cu profesorii pentru a le explica situaţia. „Hayley nu a avut o copilărie adevărată deoarece a trebuit să suporte prejudecăţile oamenilor din jur. Chiar o rudă din familie a sugerat că pubertatea precoce a lui Hayley a fost cauzată de abuzul sexual", povesteşte Debbie.

Factorii care determină apariţia pubertăţii precoce

Studiile din Danemarca sugerează că experienţa lui Hayley ar putea fi în curând ceva banal. Cei mai mulţi medici endocrinologi sunt de acord că adolescenţii din ţările dezvoltate ajung la pubertate mult mai repede. Dar nu există un consens asupra cauzelor acestui fenomen. Schimbările se petrec prea repede pentru a fi genetice, de aceea au fost analizaţi mai mulţi factori de mediu: obezitatea, produsele chimice şi chiar absenţa părinţiilor în perioada copilăriei.

Un lucru este sigur: pubertatea apare după ce copilul a ajuns la o anumită greutate. Când ajunge la o anumită greutate, corpul produce un hormon numit Leptina. Acest hormon trimite semnale la hipotalamus şi joacă un rol în declanşarea neurotransmiţătorilor care stimulează pubertatea. Oamenii de ştiinţă au descoperit recent că în afară de neurotransmiţătorii PYY şi NPY (care sunt legaţi la sistemul de reproducere) un alt neurotransmiţător numit peptidele sărutului (denumirea se datorează faptului că sunt codificate de gena sărutului) poate declanşa pubertatea.

Epidemia de obezitate şi fenomenul pubertăţii precoce s-au dezvoltat în paralel, de aceea oamenii de ştiinţă au analizat legătura dintre ele. Doctorul Ken Ong şi echipa sa au investigat relaţia dintre pubertatea precoce şi variantele genetice specifice care pot cauza obezitatea. Folosind sânge colectat de la mii de femei din Norfolk în anii 1990, ei au dovedit că există o corelaţie între masa corporală crescută şi pubertatea precoce. Ei au descoperit ca femeile care aveau una dintre genele obezităţii erau, de asemenea, predispuse să intre la pubertate mai devreme. Ultimele lor cercetări sugerează că dacă o fetiţă se îngraşă prea mult în primul an de viaţă, este posibil să aibă prima menstruaţie mai devreme. Obezitătea nu explică însă pe deplin acest fenomen.

Rolul substanţelor endocrin-perturbatoare

Cercetătorii danezi au preluat monstre de sânge şi urină tuturor copiilor care au participat la studiile legate de pubertate pentru a analiza efectele unui grup de substanţe chimice care produc tulburări endocrine. Aceste substanţe, majoritatea create de om, se pare că au o influenţă corozivă asupra modului de lucru al hormonilor în corp. Potrivit lui Anders Juul, cele mai multe substanţe endocrin-perturbatoare fie mimează hormonii sexuali în corp, fie interferează cu modul în care aceşti hormoni sunt metabolizaţi. El consideră că acestea pot fi responsabile pentru influenţarea debutului pubertăţii şi a modulului în care aceasta progresează.

„Copiii sunt extrem de sensibili la hormoni înainte de pubertate deoarece corpurile lor produc foarte puţini. O diferenţă mică poate avea un impact major asupra sănătăţii lor", spune Skakkebaek. Skakkebaek unul dintre primii oamenii de ştiinţă care au sugerat că substanţele chimice ar putea imita hormonii şi să avertizeze de pericolele acestor înlocuitori chimici.

Dezbaterea despre substanţele endocrin-perturbatoare este foarte controversată. Cercetarea acestui domeniu este complicată deoarece cu toţii suntem expuşi la un cocktail de substanţe endocrin-perturbatoare în viaţa noastră de zi cu zi. Acest lucru îngreunează misiunea de a măsura modul în care fiecare compus individual afectează sistemul endocrin.

Unele dintre cele mai dăunătoare chimicale din acest grup sunt ftalaţii substanţe adăugate la materialele plastice pentru a creşte flexibilitatea, transparenţa şi durabilitatea acestora. Ftalaţii sunt omniprezenţi în ambalajele alimentare

, în jucării, în perdele de plastic pentru baie. Câţiva au fost deja eliminaţi din produsele din America şi Europa din cauza problemelor de sanatate.

Atenţie la Bisfenol A şi uleiurile de lavandă


O altă substanţă periculoasă este Bisfenol A, o componentă a policarbonatului care se găseşte în căptuşeala cutiilor de conserve, în compoziţia cănilor pentru copii şi în sticlele de plastic, inclusiv în biberoane. Experimentele pe animale au arătat că Bisfenol A este un estrogen slab, care poate accelera dezvoltarea puberală la şoareci. Dar există încă controversa dacă expunerea neonatală la această substanţă poate declanşa pubertatea precoce sau nu.

În Canada şi în Danemarca, autorităţile au interzis utilizarea Bisfenol A în producerea sticlelor de lapte. Şi în America, Administratia pentru Mâncare şi Droguri, a recomandat o interdicţie similară privind folosirea substanţei Bisfenol A în fabricarea sticlelor şi cănilor pentru copii şi sugari, din cauza „efectelor potenţiale ale acestei substanţe asupra creierului, comportamentului şi prostatei la sugari şi copii mici".

Skakkabaek spune că oamenii de ştiinţă a identificat pentru prima dată potenţialul de estrogen din Bisfenol A cu aproape 60 de ani în urmă, atunci când au încercat să producă un estrogen sintetic pentru a preveni avorturile. Bisfenol A fost respins în favoarea unui estrogen mai puternic, dietilstilbestrol (DES). Acesta a fost utilizat pe scară largă în anii 50, până când s-a descoperit că multe femei care au luat DES au dezvoltat cancer vaginal, transmiţând acest risc şi fiicelor lor.

„Desi ştiam faptul că Bisfenol A este un estrogen slab, a fost considerat destul de sigur pentru utilizarea lui în policarbonatul de plastic", afirma Skakkabaek. „Este, de asemenea, sigur faptul că unele dintre aceste molecule se pot scurge în laptele din biberoane. Deci, întrebarea este dacă este dăunător pentru un copil să bea din aceste recipiente sau nu. Acest lucru este dificil de stabilit, deoarece efectele nu pot fi evidente decât în decurs de mai mulţi ani şi între timp cu toţii suntem expuşi la un cocktail complex din mici cantităţi de substanţe chimice care pot acţiona împreună sau pot fi opuse.

Apoi, există parabenii, conservanţi folosiţi în multe produse de uz zilnic (loţiuni de protecţie solară, şampon, deodorant) şi în final, fito-estrogeni, precum lavanda, fenicul, arborele de ceai şi probabil cel mai semnificativ, având în vedere utilizarea sa la scară largă în America, genisteina din soia.

În 2007, în revista medicală New England Journal of Medicine au fost prezentate cazurile a trei băieţi cărorai au început să le crească sânii după utilizarea unor produse care conţineau uleiuri de lavandă şi arbore de ceai. Într-un caz, o mama a folosit un balsam de vindecare care conţinea ulei de lavandă pentru fiul ei de patru ani. Într-un alt caz, un băiat de zece de ani a folosit gel de păr care conţinea lavandă şi ulei de arbore de ceai, iar al treilea caz este cel al unui băiat de şapte ani care a folosit săpun de lavandă. Lavanda şi arborele de ceai au provoacat perturbări hormonale în corpul băieţilor prin imitarea estrogenului. După ce băieţii nu au mai folosit produsele respective, au revenit la normal. Aceasta a fost prima dată când a fost dovedită relaţia dintre substanţele endocrin-perturbatoare şi perturbările hormonale la fiinţele umane.

Copii din America au o expunere deosebit de ridicată la substanţele endocrin-perturbatoare deoarece 80% din carnea de vită americană este încă tratată cu factori de creştere, susţine Skakkabaek. Naţiunile europene au fost suficient de preocupate de această problemă şi au interzis folosirea de stimulatori de creştere cu decenii în urmă.

Cercetarile continuă. Ştim puţine lucruri despre efectele asupra corpului uman a substanţele chimice care au invadat viaţa noastră de zi cu zi. Studiul danez, care urmează să fie publicat anul viitor, ar trebui să ne ofere informaţii importante cu privire la rolul pe care îl joacă toate aceste substanţe în transformarea copiilor noştri în adulţi înainte de vreme.

vineri, 13 august 2010

Arta negocierii

Toata lumea negociaza...zilnic. De mici capatam deprinderi in ale negocierii si ma intreb daca devenim tot mai iscusiti sau ne plafonam.
De cand rostim primele cuvinte, incepem prin a folosi tehnici de negociere : " daca imi dai, iti dau" sau "daca esti cuminte, te las sa...". Apoi aceste tehnici se perfectioneaza, devenim tot mai abili in ceea ce priveste arta negocierii.
Incepem prin a negocia tot, uneori chiar inconstient. Insa sunt si momente cand trebuie sa fim mai agili ca niciodata, cand trebuie sa fim \ perspicace pentru a transforma totul intr-un real succes. E greu. Si, din pacate, in orice negociere sunt implicate doua parti, iar cealalta parte poate fi imprevizibila.
Cum facem sa avem mereu castig de cauza ? Sau sa fie macar o situatie de castig reciproc ( win-win ). Cerem mai mult ca sa avem de unde lasa ? Ca la piata ? Daca da bine, daca nu, mai vedem, mai lasam...
Sunt momente in viata cand facem si compromisuri, in defavoarea castigului ( de orice natura ). Intervine atunci latura emotionala ? Au ce cauta emotiile in negociere ? Sau totul e permis ? Ca-n dragoste si razboi.
Unii au un talent innascut pentru negociere, altii urmeaza cursuri celebre pentru a se perfectiona.
Cred ca in fiecare dintre noi zace un negociator, dar, ca-n viata, nu reusim sa ne folosim de toate instrumentele si armele negocierii.

joi, 12 august 2010

Miscatori la etaj



Of, ce patanie. Acum ca am depasit momentul, poci sa povestesc marea aventura a verii pana la urma ( chiar daca vara nu s-a incheiat ).
Buun. Caldura mare, mon cher ! Transpiratie...automat ceva mancarimi ale scalpului. Deh ! e cald, transpiri, zic ca e normal. Spal podoaba capilara, aceleasi mancarimi. O fi de la sampon, dar cate am tot schimbat in ultima vreme. Scalp suferind.
Dar observ ca nu-s singura la ananghie. Mai erau si alti scarpinici in jurul meu, mama, M, pana si bietul A. Ce sa fie, ce sa fie ? Mama vine cu bomba : paduchi. Sigur, de la strand sau de prin Grecia.
Eu tin minte ca prin clasa I am avut, insa erau alte vremuri, alte treburi. Ntz! nu exista. Dar hai sa ma uit in capul M-ei. Examinez la lumina becului : NIMIC.
A doua zi o luam iar la examinat. Vad un punct, apas si face POC. Mi se face rau. Ma incearca o greata amestecata cu teama. Il iau pe A la puricat, adica paduchit. Cat avea el parul de scurt dupa ceafa, aceeasi poveste, punctul mic, apas si POC.
Decretez stare de urgenta. Nu stiu de unde sa o apuc. Trimit capul familiei dupa insecticid ( tata in aceast caz ), pesticid, orice....bineinteles ca apare cu niste chestii otravitoare ( si treaba se petrecea in timp ce se dezbatea cazul cu Madalina Manole )....ma crucesc....ce sa fac, ce sa fac ??? Sun medicul de familie, ii explic cum sta treaba, ca ne-am pricopsit toti cu miscatori la etaj. Ce rusine ? Nu mi-e dom'le rusine. Cine n-a avut niciodata sa ridice mana sus. :-)))))
Plus ca se stie ca umblatorii nu prefera orice gazda, sunt selectivi, cauta dintre cei mai curati si mai dichisiti. Asa ca pot sa zic, chiar, ca ma simt flatata.
In fine. Ca sa nu creez panica la farmacie, cu o voce suava, ca de reclama spun : "Imi puteti recomanda ceva pentru pediculoza ? " ( ma documentasem pe net in prealabil ). Imi intinde un balsam, ii zic sa imi dea 3-4 ca suntem familie numeroasa. Si apoi imi strecoara si un pieptene special ... mi-am adus aminte ca Proust ( In cautarea timpului pierdut, madlena cea mica ) de acel pieptene mic si alb, parea de os, dar cred ca era plastic ....luat de la tigani, adica rromi...ehe...ce vremuri, cand erai controlat la unghii si batista, apoi paduchit in fata clasei si aratat cu degetul daca era vreun semn. Mi-a venit in nas simirosul de gaz....intepator, dar eficace.
Ajung acasa, ma aplec deasupra chiuvetei, mama ma asista, dau cu pieptenele ( inainte de aplicarea produsului ), asa, pentru propria-mi curiozitate, deliciu personal..si vad cum se izbesc de vasul alb vreo 10-15 bucati. Doamne Dumnezeule ! intru in stare de soc........nu imi vine sa cred, mi-as da foc la par. Aplic din abundenta produsul. O iau pe M la puricat. Dar cum ea e gura sparta ( si nu vreau sa creez panica prin imobil ), ii zic ca avem matreata si aplic acum o masca de par. Ne jucam de-a SPA-ul. Era tare incantata si cooperanta ( oricum, ajunse acasa in Bucuresti, m-a intrebat daca poate sa ii spuna unei prietene ca a avut matreata luata de la strand ). Se da toata familia, mai putin tata, care se chelise cu 2 zile inainte ( far' sa stie ce-a sa urmeze ).
Mare tragedie. Eu cred ca am avut spre suta de exemplare, unele dintre cele mai barosane, aveam acolo generatii peste generatii, cu lume interlopa si lume buna. Am pornit Apocalipsa asupra lor, am declansat genocidul, Armaghedonul...au incercat sa se salveze, insa am fost nemiloasa. Am uitat si de poezia cu Gandacelul. Moarte parazitilor ! Jos cu nemunca. Le-am distrus Edenul, i-am ingenunchiat. Am biruit.
Si M a iesit invingatoare. A a fost tuns.

Nu am identificat sursa. Imi vine sa rad cand imi aduc aminte de A care se scarpina dupa ceafa. Bine ca nu ne-am imbolnavit.

CONCLUZIE : cand aveti mancarimi ale scalpului, nu dati vina pe canicula.

PRODUSUL CARE NE-A SCAPAT DE CHIN : PEDEX

Mc Do de Bulgaria






































































Cat am traversat tara vecina, am oprit, desigur, si la fast food, ca deh! e vacanta. Nu recomand, nu incurajez...insa copiii par sa se distreze.

Am tot citit despre slow food si noul trend, row food ( adica mancare in stare naturala, negatita, cel mult cateva minute la abur, insa totul crud, chiar si peste, carne, oua etc ).

Suna bine, insa pare costisitor si nu e la indemana oricui. Cum as vrea sa mai scap de vreo 2-3 kg, mi-ar prinde bine, insa nu reusesc sa ma mobilizez.

http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism

Ce articol m-a distrat azi

Cum sa devii o sotie sexy

sotie sexy


Mariajul, trecerea vremii peste un cuplu, ii face uneori pe parteneri sa fie nepasatori, sa mearga pe principiul „daca ma iubeste, ma iubeste oricum”, sa nu mai puna pret pe partea intima a relatiei si sa se neglijeze unul pe celalalt. Din pacate, o parte din femeile casatorite uita cum este sa fie sexy, renunta la ideea de a-si atrage partenerii de viata si de a flirta ca in prima zi.

Daca ai realizat ca ai devenit o sotie care nu face altceva decat sa stea in bucatarie, sa faca mancare, sa faca menajul si sa aiba grija de copii, ar fi bine sa incerci cateva trucuri pentru a redeveni femeia de care sotul tau s-a indragostit . Sa ai grija de tine si sa te simti sexy nu sunt lucruri pe care le faci neaparat pentru sot, ci in primul rand pentru tine.

Atunci cand o femeie se simte frumoasa, atragatoare, dorita, sexy, ea incepe sa se simta mult mai bine in pielea ei, sa aiba mai multa incredere in sine, sa fie mai optimista si sa isi schimbe atitudinea si, de ce nu, sa retraiasca perioada flirtului si a tatonarii de la inceputul relatiei.

Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a deveni o sotie sexy:

Atitudinea

In mod sigur atunc cand vii obosita de la munca sau dupa ce alergi toata ziua prin casa dupa copii, nu prea mai ai chef sa joci rolul unei amante perfecte, insa o atitudine care sa il faca pe sotul tau sa te doreasca poti incerca oricand. Chiar daca nu ai mereu dispozitia necesara pentru acest lucru, incearca totusi, din cand in cand, sa ii arunci priviri seducatoare, sa ii transmiti dorinta de a face sex doar uitandu-te la el, sa ii soptesti la ureche lucruri care sa il infierbante instant si sa il atingi pentru cateva secunde atunci cand ramaneti singur in incapere sau, de ce nu, atunci cand nimeni nu este atent.

O astfel de atitudine te va ajuta sa iesi din banal, sa te simti din nou dorita.

Vizita la un salon de infrumusetare

Poate nu crezi, dar o schimbare de look te va ajuta mult sa iti schimbi si atitudinea si sa ai mai multa incredere in tine. Mergi la coafor, tunde-te, vopseste-te si coafeaza-te. O schimbare majora de look, il va pune pe jar pe sotul tau. Fa-ti un tratament facial, penseaza-te si daca este nevoie, epileaza-te.

Machiaza-te

De cand nu te-ai mai machiat? Pentru ca nu ai timp, nu ai chef sau pentru ca nu vezi rostul cosmeticelor? Ei bine, un machiaj care sa iti puna in valoare trasaturile si care sa te schimbe putin il va face pe sotul tau sa te vada cu alti ochi. Un fond de ten, un creion dermatograf, mascara, putin fard de obraz si un ruj intr-o culoare naturala vor realiza un machiaj care sa fie in ton cu noua atitudine sexy.

Parfum seducator

Un strop de parfum poate face minuni si trezi dorinte puternice, asa ca alege cel mai senzual parfum din colectie si pulverizeaza in zona incheieturilor mainilor si in spatele urechii. Aceste doua locuri sunt potrivite pentru utilizarea parfumului deoarece esentele rezista mai mult si sunt mai persistente pentru ca sunt puternic vascularizate.

Ai grija sa nu exagerezi cu o cantitatea prea mare de parfum pentru ca este foarte posibil ca sotul tau sa pastreze distanta. O singura pulverizare este suficienta - nu uita ca vrei sa il aduci mai aproape de tine, nu sa ii dai dureri de cap.

Lenjeria sexy

O data la cateva saptamani, ii poti face sotului tau o surpriza imbracand o lenjerie foarte sexy. Nu trebuie sa fie nimic programat - va fi mult mai incitat daca vei face spontan acest lucru.

articol de pe acasa.ro

Intrebarea mea : EL CE AR TREBUI SA FACA....peste tot articole despre EA, ce ar trebui sa faca, cum, cand,....si invers ? oricum, personal, m-a amuzat acest articol ( imbecil, pentru mine...nu cred ca un astfel de articol ma face sa ma epilez sau nu, sa ma aranjez sau nu, cum sa ma uit io sexy la EL sa ii transmit mesaje.....ha ha ha)

De ce lucrurile bune dureaza putin ?

Nu cred ca sunt singura care simte ca tot ceea ce ii face placere dureaza putin. Ma intreb de ce ? Poate, daca nu ar dura putin, lucrurile care ne fac placere s-ar transforma in banalitate ? Sau suntem hapsani cand e vorba de placere ? Suntem nesatui. Greu de stapanit cand e vorba de placere ( de orice natura ar fi ea ).

Sa luam o cafea. Mirosul ne zapaceste, toate simturile o iau la galop, insa dupa primele inghitituri, parca nu mai e asa grozava. Ne place, insa nu ne mai starneste chiar toate simturile. Asta e o placere trecatoare, parerea mea, mai mult amagitoare.

Insa o vacanta, o planuim cu multe luni inainte, facem planuri, ne gandim cum va fi, avem emotii, asteptam momentul cu infrigurare, iar la final ne trezim cum descarcam poze si depanam amintiri.

E totul legat de timp sau de hapsaneala ? Esentele tari se tin in sticlute mici, parca asa se zice, nu ? Adica, cum ziceam si mai sus, daca am avea parte de placeri pe banda rulanta, nu cred ca ar mai fi placeri. Corect pana aici, nu ?

miercuri, 11 august 2010

Foto Campina

























Doar niste ganduri

Doar niste ganduri aruncate alandala, la intamplare. Se petrec multe si nu stiu ce as putea arunca pe coala de blog, ceva notabil, interesant. Astept vacanta...probabil prima cu adevarat ravnita in ultimii 6 ani. Prima vacanta fara schimbat scutece, fara plansete ( poate, cel mult eu, dupa vreo rochita ), fara biberoane si suzete...Voi avea o prima vacanta doar pentru mine. Incredibil, nu ? Sunt nerabdatoare. Pica si oarecum bine....

Stau si ma gandesc ca acum e ultima oara cand am un concediu mai lung, cel de ingrijire copil....dup-aia ...35 ani plini in campul muncii, caci sunt priveligiata ; am dreptul sa ies la pensie la 64 ani, in loc de 65. Am 2 copii, automat, statul se simte dator sa fie amabil in ceea ce ma priveste.

Oricum ar fi, sunt convinsa ca va fi un concediu reusit. Demential. Notabil. Imi voi incarca bateriile pentru inca vreo 2-3 ani. Imi ador copiii, insa pana acum nu prea am avut parte de pauza. Nici acum nu era cu pauza daca nu venea C cu aceasta idee. Adevarul e ca eu nici nu concep vreo activitate fara M sau A. Asa m-am setat. Si daca nu apuc sa ma gandesc si la o astfel de posibilitate, e clar ca ea nu apare.

Insa destul cu aceasta tema. Am fugit de caldura, m-am refugiat la Campina, unde e cat de cat respirabil, chiar daca e cald. Insa vad ca nu e totul asa roz cand ai o casa pe pamant....mult mai multa munca