miercuri, 2 iunie 2010

Un sistem si-o tara de kkt

Mi s-a reconfirmat in week-end faptul ca traiesc intr-o tara de cacat, imi cer scuze de limbajul colorat, insa nu pot defini mai bine minunata noastra patrie. DE CACAT. Cu oameni la fel ( printre care ma numar si io, din moment ce am ales sa stau aici, nu ? )

Nu am mai scris in ultimele zile ca urmare a scarbei care m-a cuprins. Amestec de scarba si sila de tot ceea ce reprezinta tarisoara noastra. E chiar frustrant...sa nu poti tu sa zici ceva de bine despre locul in care traiesti.

Nu vreau sa mai platesc asigurare medicala. Pentru ce ? Ca tot la privat ajung sa las banii.

Vineri m-au sunat de la gradi ca e M bolnava, se simte rau...am venit acasa. Regim, doar ca sambata a avut un scaun albicios, semn de hepatita. A bagat si voma, asa ca am imbracat copiii si tusti! la spital. Am zis sa incercam IOMC, stiind ca e mai aerisit. Am dat aici peste prostia intruchipata. M voma in fata asa-zisului medic de garda, se plangea de dureri de burta...iar madam ma trimitea la Grigore Alexandrescu, ca n-au reactivi pentru analize...bine, imi recomanda si internare si imi zice ca e 25 lei pe zi. Internare ? Pentru ce ? daca nici analize nu i se pot face...aaa, sa nu se deshidrateze, M e destul de mare sa ia saruri si sa se hidrateze..in fine

Consider ca medicul de la IOMC a gresit intr-un hal fara de hal. Trebuia macar sa consulte copilul, sa ii verifice abdomenul, sa vada daca ficatul e in limite normale, daca nu ii creaza apendicele vreo problema. Putea sa ii faca si o echografie ca sa se dumireasca. Sa ii ia temperatura. Sunt proceduri standard la urgenta.

Plini de spume mergem spre celalalt minunat spital de copii. Aici aveai impresia ca esti intr-o intersectie din Bucuresti...plin de rromi cu puradei...manca-le-as io ciocul ! Si nici macar nu erau dintre cei spalati...o camera 2 pe 2, zapuseala, unii se certau pe rand, altii urlau ca asteapta de 40 minute...pai eu credeam ca-s la urgente, nu ? Adica sa astepti o ora ???? pai daca mori intre timp ?
Cum e posibil ? In ditamai capitala europeana, intr-un spital de copii ( ca nu-s o suta ), sa stai sa astepti ca boul ore pentru o situatie pe care tu o consideri de urgenta ? Si sa astepti intr-un mediu neaerisit, stramt, la un loc cu altii care cine stie ce au...( ca la coada de la pasapoarte ).

Sa fie de vina managementul spitalului ? Eu daca as avea mai mult de 5 copii in asteptare, as mai trimite niste medici de pe sectii sa termine mai repede triajul. Dar de ce sa nu fie bataie de joc ? La noi mor copiii pentru o mana rupta. Ce ma mai mir ?

La acest spital este a treia experienta neplacuta cu M. Am mai mers odata, au zis ca are rosu in gat, iar ea avea PNEUMONIE. Atunci ne-am pus pe picioare in sistem privat.

In spumele spumelor am pornit spre Medlife. Va imaginati ca aici a fost mai bine ? Macar mai elegant la asteptare, ca doar astepti pe bani, ce naiba ! Si aici ne-au bagat cica printre programari, insa ne-au lasat sa asteptam ca niste vite. Dar iti ia banul inainte sa te apuci sa astepti, ca sa te agate. Cand am vazut io ca se ingroasa gluma, i-am zis lui C, ori intram, ori ne dau banii si mergem acasa. Ne-om descurca noi cumva. Ca doar invatam sa ne doftoricim singuri...

Important e ca M nu a avut ceva f grav, nu era nici hepatita, nici apendicita.

Insa si la privat si la stat....servicii de cacao. Penibil, jenant, sa le fie rusine !

Mi-e groaza sa fie nevoie de vreo operatie. Doamne fereste sa ne imbolnavim. Ca daca se intampla asa, dam coltul cu siguranta. NESIMTITII

Un sistem de cacat cu multi medici incompetenti !

Nu mai spun ca eram si cu A dupa noi, unde sa il lasi ??? Nu le pot gasi nicio justificare acestor medici. Ok, nu au dotari, insa lipsa de interes cum se justifica ??? Mai ales cand e vorba de copii. Inadmisibil. Condamnabil.

7 comentarii:

  1. Am citit undeva niste comentarii care descriau situatii asemanatoare cu a ta in Germania si Canada. Asa ca sa nu ai impresia ca numai la noi sistemul de sanatate de stat e la pamant.
    Incearca sa vezi si lucrurile frumoase din viata ta, fa o lista cu realizari si ai sa gasesti motive de bucurie. In momentul in care iti pierzi speranta esti condamnat.
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa, nu e chestia ca nu sunt bucuroasa, doar ca e frustrant, atata tot

    eu am nenumarate motive de bucurie, copiii in primul rand ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. ideea e ca eu traiesc intr-un soi de bucurie, iar intamplarea de sambata e ca un dus rece care imi spune ca ma amagesc

    sanatosi sa fim, atat imi doresc, sa nu fie nevoie sa apelam la serviciile medicale din Romania

    nici in privat nu mai am incredere

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. voi sterge comentariul ( nefiind semnat )...- un copy/paste de pe net, fara o motivatie a acestei alegeri imi depaseste capacitatea de intelegere

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Simona,

    Si eu am patit in aceste zile pe la dr de familie.Sa incep sa povestesc,ca sunt in asentimentul tau si sunt la fel de scarbita de sistemul medical.
    Gargaritei meie a inceput sa ii curga nasucu vinerea trecuta:dr era plecata asa k d-na asistenta ne-a recomandat panadol si eurespal sirop.buuuuuun,am luat pana marti(nasul curgea in conituare-dar fara febra) cand sun la cabinet si asistenta imi zice sa ma duc cu fata sa o vada dr.ajungem acolo si imi spune ca pentru ce am mai venit, nasucul e o nimica toata,sa ma duc acasa k e nu imi scoate fisa si nici nu sunt programata.
    cum nu sunt de acord sa plec,stau la coada o ora jumatate(de la 4 la 5 juma; aici din nou m-am revoltat deoarece gargarita se plictisise si niciun pacient nu a vrut sa ne lase inainte) si hopa ca ne vine randu:vine din nou stimabila asistenta si ma intreaba ca ce mai caut acolo k ea nu-mi scoate fisa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!in fine,reusesc sa intru la dr cu amenintari din urma a asistentei ca am de platit 10 ron!!!!!!!!!!!asta era problema,plata sumei de 10 ron????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cum sa stau cu garagrita acasa bolnavioara????a vazut-o dr si nu are rosu in gat sau ceva grav,dar fiind primu bebe iti dai seama ca era speriata!!!si cum sa stau cu bebe mucos acasa sa ii trece!!!!asa ca printr-o minune dumnezeiasca!!!

    RăspundețiȘtergere