miercuri, 8 februarie 2012

Taxe...taxe....si iar taxe

Dom'le, sa ne intelegem din capul locului : cand semnezi un contract de orice fel, are loc, automat si diviziunea muncii ( ma refer la certificatul de casatorie ). Am mai spus ca io nu-s pro egalitatea intre sexe ( adica nu si dupa casatorie ). Sunt anumite sarcini care nu imi plac : dusul gunoiului, spalatul masinii ( si nu ma intereseaza ce e sub capota si nici nu vreau sa stiu vreodata ) si plata taxelor si impozitelor.
Dar, chiar si dupa semnarea hartiei cu pricina, tot ajungi la ceva compromisuri si te vezi facand lucruri pe care le urasti ( intalnirea cu functionarul public, plimbarea de la un ghiseu la altul....).
Anul trecut mi-am luat mare teapa : uite banii, uite hartiile, uite adresa....si "Go Simo, go !" sa te iei la tranta cu taxele :-( Hmmmm.... m-au incercat niste emotii crancene. Ce sa fac ??? Sa ma duc cu masina ? Dar stiam ca nu prea am unde sa parchez ( iar cui i-a fost ridicata macar o data masina, credeti-ma ca ramane cu sechele care nu se vindeca asa usor )...asa ca mi-am chemat un taxi...m-am cocotat pe tocuri, mi-am tras masca de persoana afectata si suferinda si am pornit in marea aventura.
Am intrat in acea institutie, iar panica m-a cuprins inca de la usa ! Aveam un singur gand : sa fac stanga-mprejur si sa fug cat inca mai puteam. O camera obscura, fara prea multa lumina naturala, multa lume, 90% barbati ( am zis ca e treaba masculina asta cu taxele )....vreo 10 cozi...Panica totala !
Ce sa fac ? Ce sa fac ? Ce fac eu cand nu stiu ce sa fac ? Dau un telefon, normal. Sun persoana responsabila cu taxe si impozite si implor ajutor. Tremurul din voce, spaima evidenta l-au convins sa ma sprijine in aceasta misiune imposibila. Mai intai m-a calmat, mi-a spus sa trag aer in piept, sa ignor multimea de la parter si sa ma dau intr-o parte sa vad daca nu cumva sunt niste scari care duc spre etaj. Daca da, sa o iau usurel in sus, discret, fara sa atrag atentia celor de la parter.
Dupa ce m-am mai linistit un pic, am descoperit scarile salvatoare ; mi-am pastrat cumpatul pentru a nu etala prea mult entuziasm si a face multimea de la parter sa se inghesuie pe scarile mele ( adrenalina facuse ca simtul proprietatii sa se accentueze, instinctul de supravietuire dominand chiar si ratiunea ). Am luat-o agale, pe tocuri ( usor pe varfuri pentru a nu face zgomot ), spre etaj unde m-a cuprins o adevarata stare de euforie : nu era lume !!! Consilierul meu pe probleme de taxe si impozite care ma sustinea in continuare telefonic, mi-a spus sa ma indrept cu pasi fermi spre ghiseul numarul 8 ( care era in dreapta mea ). Deja simteam cum totul incepe sa revina la normal. Senzatia de voma disparuse, culoarea revenise in obraji, eram clar pe drumul cel bun. Mi-am dat masca de suferinda pe cea de persoana hotarata, stapana pe situatie si spun ca vreau sa platesc si eu niste taxe. Imping niste hartii si mi se spune sec sa merg la ghiseul 9 ( dar sa astept ca e colega plecata ). Ma bucur ca nu e nimeni, asa ca astept cuminte cam 5 minute, vine colega si imi da niste hartii si ma trimite la ghiseul 8 sa platesc ( dar sa astept ca e colega iesita ;-). Mai stau 5 minute si vine colega de la 8, imi cere banii.....dar vad ca imi ia mai putini decat erau pregatiti de consilierul meu ( cel care trebuia sa fie acolo in locul meu ).
Intreb daca s-au micsorat taxele....ca mai am bani cam de-un pantof ( imi fac deja planuri ca pun diferenta si e o situatie de win-win daca am aleg cu o pereche de pantofi la final ). Ntz ! Gresise....asa ca iar la 9, inapoi la 8 ( va suna cunoscut, nu-i asa ? ).
Oricum, am rasuflat usurata ca am scapat vie de acolo.
M-am tot gandit apoi daca nu sunt si alte solutii ???? De ce sa fie totul un chin pentru bietul contribuabil ( mai ales daca e unul pe tocuri ) ? E musai sa existe si "za easy way", corect ?
Si uite-asa revenim in zilele noastre si aflu ca tocmai ce s-a lansat o campanie Visa de plata a taxelor si impozitelor cu cardul !
Adica au aflat si cei de la Directia de Taxe si Impozite Locale ca exista plata online ? OMG, ca sa fiu iar cool.
Pentru ca m-am lungit prea mult, revin maine cu detalii ....ca se poate si altfel. Si solutia e atat de eleganta incat pot chiar sa trec pe lista mea de sarcini plata taxelor si impozitelor. Nu v-am starnit curiozitatea ?
As zice chiar ca nu mai e o treaba pur masculina. Uite-asa se cocoata stimatele taxe pe tocuri si pasesc elegant printre ghiseul.ro, e-banking....infochiosc.
Revin.

6 comentarii:

  1. - Unde mergi draga azi la shopping?
    - Merg la "Campania Visa" sa imi cumpar o "pereche taxe si impozite". Se dau la promotie si poate plati doar cu "buletinul-de-visa".

    /Nk

    RăspundețiȘtergere
  2. Mesajul subliminal a prins atat de bine ? Sunt mai buna decat credeam :-)))

    BTW, e oferta si iti raman si bani de niste pantofi :-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain dezvoltat spre climaxul aventurii taxei, chiar m-a luat un pic cu palpitatii. Domnii de la VISA sa intre pe asos si sa plateasca tot ce e in wish list!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai sa fac un update la lista.....:-D
    Si am zis doar o data VISA - in loc sa vedeti suferinta prin care au trecut tocurile mele......
    Maine vin cu detalii tehnice de la Visa :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. f tare! o naratiune plina de sinestezie :) jokin' aside, am intrat eu pe ghiseu.ro pentru o scurta inspectie, dar daca imi fac curaj si cont promit sa share...

    RăspundețiȘtergere
  6. maine vin cu partea practica, articolul asta a fost mai mult asa...teasing :-) maine o luam cu lucruri mai serioase, promit.

    RăspundețiȘtergere