joi, 12 august 2010

De ce lucrurile bune dureaza putin ?

Nu cred ca sunt singura care simte ca tot ceea ce ii face placere dureaza putin. Ma intreb de ce ? Poate, daca nu ar dura putin, lucrurile care ne fac placere s-ar transforma in banalitate ? Sau suntem hapsani cand e vorba de placere ? Suntem nesatui. Greu de stapanit cand e vorba de placere ( de orice natura ar fi ea ).

Sa luam o cafea. Mirosul ne zapaceste, toate simturile o iau la galop, insa dupa primele inghitituri, parca nu mai e asa grozava. Ne place, insa nu ne mai starneste chiar toate simturile. Asta e o placere trecatoare, parerea mea, mai mult amagitoare.

Insa o vacanta, o planuim cu multe luni inainte, facem planuri, ne gandim cum va fi, avem emotii, asteptam momentul cu infrigurare, iar la final ne trezim cum descarcam poze si depanam amintiri.

E totul legat de timp sau de hapsaneala ? Esentele tari se tin in sticlute mici, parca asa se zice, nu ? Adica, cum ziceam si mai sus, daca am avea parte de placeri pe banda rulanta, nu cred ca ar mai fi placeri. Corect pana aici, nu ?

2 comentarii:

  1. Draga Si,
    Te invidiez ca ai timp de toate aceste ganduri. Mi-e dor de finutzu`.
    Pupici, Iulia.

    RăspundețiȘtergere
  2. in curand nu voi mai avea asa mult timp, asa ca profit acum

    RăspundețiȘtergere