joi, 12 august 2010

Miscatori la etaj



Of, ce patanie. Acum ca am depasit momentul, poci sa povestesc marea aventura a verii pana la urma ( chiar daca vara nu s-a incheiat ).
Buun. Caldura mare, mon cher ! Transpiratie...automat ceva mancarimi ale scalpului. Deh ! e cald, transpiri, zic ca e normal. Spal podoaba capilara, aceleasi mancarimi. O fi de la sampon, dar cate am tot schimbat in ultima vreme. Scalp suferind.
Dar observ ca nu-s singura la ananghie. Mai erau si alti scarpinici in jurul meu, mama, M, pana si bietul A. Ce sa fie, ce sa fie ? Mama vine cu bomba : paduchi. Sigur, de la strand sau de prin Grecia.
Eu tin minte ca prin clasa I am avut, insa erau alte vremuri, alte treburi. Ntz! nu exista. Dar hai sa ma uit in capul M-ei. Examinez la lumina becului : NIMIC.
A doua zi o luam iar la examinat. Vad un punct, apas si face POC. Mi se face rau. Ma incearca o greata amestecata cu teama. Il iau pe A la puricat, adica paduchit. Cat avea el parul de scurt dupa ceafa, aceeasi poveste, punctul mic, apas si POC.
Decretez stare de urgenta. Nu stiu de unde sa o apuc. Trimit capul familiei dupa insecticid ( tata in aceast caz ), pesticid, orice....bineinteles ca apare cu niste chestii otravitoare ( si treaba se petrecea in timp ce se dezbatea cazul cu Madalina Manole )....ma crucesc....ce sa fac, ce sa fac ??? Sun medicul de familie, ii explic cum sta treaba, ca ne-am pricopsit toti cu miscatori la etaj. Ce rusine ? Nu mi-e dom'le rusine. Cine n-a avut niciodata sa ridice mana sus. :-)))))
Plus ca se stie ca umblatorii nu prefera orice gazda, sunt selectivi, cauta dintre cei mai curati si mai dichisiti. Asa ca pot sa zic, chiar, ca ma simt flatata.
In fine. Ca sa nu creez panica la farmacie, cu o voce suava, ca de reclama spun : "Imi puteti recomanda ceva pentru pediculoza ? " ( ma documentasem pe net in prealabil ). Imi intinde un balsam, ii zic sa imi dea 3-4 ca suntem familie numeroasa. Si apoi imi strecoara si un pieptene special ... mi-am adus aminte ca Proust ( In cautarea timpului pierdut, madlena cea mica ) de acel pieptene mic si alb, parea de os, dar cred ca era plastic ....luat de la tigani, adica rromi...ehe...ce vremuri, cand erai controlat la unghii si batista, apoi paduchit in fata clasei si aratat cu degetul daca era vreun semn. Mi-a venit in nas simirosul de gaz....intepator, dar eficace.
Ajung acasa, ma aplec deasupra chiuvetei, mama ma asista, dau cu pieptenele ( inainte de aplicarea produsului ), asa, pentru propria-mi curiozitate, deliciu personal..si vad cum se izbesc de vasul alb vreo 10-15 bucati. Doamne Dumnezeule ! intru in stare de soc........nu imi vine sa cred, mi-as da foc la par. Aplic din abundenta produsul. O iau pe M la puricat. Dar cum ea e gura sparta ( si nu vreau sa creez panica prin imobil ), ii zic ca avem matreata si aplic acum o masca de par. Ne jucam de-a SPA-ul. Era tare incantata si cooperanta ( oricum, ajunse acasa in Bucuresti, m-a intrebat daca poate sa ii spuna unei prietene ca a avut matreata luata de la strand ). Se da toata familia, mai putin tata, care se chelise cu 2 zile inainte ( far' sa stie ce-a sa urmeze ).
Mare tragedie. Eu cred ca am avut spre suta de exemplare, unele dintre cele mai barosane, aveam acolo generatii peste generatii, cu lume interlopa si lume buna. Am pornit Apocalipsa asupra lor, am declansat genocidul, Armaghedonul...au incercat sa se salveze, insa am fost nemiloasa. Am uitat si de poezia cu Gandacelul. Moarte parazitilor ! Jos cu nemunca. Le-am distrus Edenul, i-am ingenunchiat. Am biruit.
Si M a iesit invingatoare. A a fost tuns.

Nu am identificat sursa. Imi vine sa rad cand imi aduc aminte de A care se scarpina dupa ceafa. Bine ca nu ne-am imbolnavit.

CONCLUZIE : cand aveti mancarimi ale scalpului, nu dati vina pe canicula.

PRODUSUL CARE NE-A SCAPAT DE CHIN : PEDEX

3 comentarii:

  1. unde ati fost la strand? nu vreau sa iau si eu paduchi

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca se iau de la strand ;-) din apa, adica

    http://www.sfatulmedicului.ro/Ingrijirea-parului/pediculoza-infestatia-cu-paduchi_1376

    http://www.medfam.ro/books/infectioase/pediculoza.htm

    http://www.topsanatate.ro/articol/paduchii-si-pediculoza-20605.html

    http://www.pravaliata.ro/bolile-infectioase/pediculoza.htm

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna mami.De cate ori ai dat cu Pedex ca sa scapati?Te rog astept raspuns!!!!!!

    RăspundețiȘtergere