miercuri, 5 mai 2010

Noile pasapoarte


Am trecut ieri printr-o alta mare umilinta. Cred ca ne caracterizeaza. Imi pare rau ca nu am avut prezenta de spirit sa fac si un filmulet, insa eram cu ambii copii dupa mine, singura ( in prima faza ), deci mai complicat.
Cert e ca in continuare suntem tratati ca niste vite in fata ghiseelor...am fost sa ii fac pasaport lui A. O camera de asteptare mica, sufocanta, nu aveai loc sa te intorci, cald, fara geam sau ventilatie. Am intrat stingher, socata in prima faza, apoi indignata. Mi-am lasat rand si am iesit afara sa pazesc copiii. Aici, alta provocare. Aveam senzatia ca sunt la Zoo ( un zoo de Romania, desigur ). In fata corpului C, unde se fac pasapoarte pentru minori, tronau elegant 2 toalete ecologice, probabil neigienizate (vidanjate ) de ceva vreme...cand venea cate un adult sa se usureze de problemele cotidiene, rascolea nemultumirea celor de dinaintea lui si uite-asa pluteau in aer problemele celor care vor pasapoarte.

Penibil. Jenant. Umilitor.


Am stat ca o ora si un sfert la coada ( de cca 20 persoane ) - cu jumatate de ora inainte sa ajung, au mai deschis un ghiseu pentru depunere a actelor. Ce sa zic... foarte cald, copiii transpirati. Un loc unde sa ii schimbi sau sa se joace. Doamne fereste ! Si, colac peste pupaza, in camera cu pricina, un aer rece.......ce te lovea violent. Ca deh!, politisitii trebuiau sa lucreze conform UE, cu aer conditionat, insa, boii de afara, sa se sufoce, ce ne pasa noua ! Nu sunt decat niste vite din sistem.

Ce sa zic....pacat. Asa ne trebuie.

Ca si info : costul 266 lei. Se fac doar in Nicolae Iorga

http://www.prefecturabucuresti.ro/paapoarte.html

3 comentarii:

  1. Mda , asta imi cam taie cheful sa-i fac pasaport lui A al meu :( .

    RăspundețiȘtergere
  2. Vecina, pasaportul din poza este in vechiul format. :) La mine a durat 10-15min toata povestea, cand l-am facut in februarie. Adevarat, eram acolo pe la 8-9 dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vecine, sa bagi o poza, ca io nu stiu cum arata pasaportul cu 666.

    Tu te-ai scos, ce sa zic. Eu m-am dus cand a putut sa ajunga si Cip, adica, de la inot, am pornit spre N Iorga, am ajuns in jur de ora 16.00 si am terminat pe la ora 17.22.

    RăspundețiȘtergere