marți, 13 aprilie 2010

Limba noastra-i o comoara



Ma intreb adesea cum o fi asa greu sa scrii corect, sa vorbesti corect ? Adica, studiem limbi straine, cand limba noastra e o necunoscuta ?! Nu ma declar guru in ale gramaticii ( cu toate ca mi-a placut ), insa vorbesc de un minim de bun simt. Din punctul meu de vedere, totul se reduce la bun simt si respect.
Dar daca noi scuipam seminte pe banca in parc, ne suflam nasul direct pe asfalt, ascultam manele la maxim, fumam in lift...aruncam gunoaie pe geam...de ce am avea respect fata de ceea ce ne iese pe gura ? Respect de sine ? Ce e aia ? Noi ne luam la bataie in trafic, ne injuram, ne imbrancim, ne impingem, ne luam de gat pentru o bormasina... Cum sa ne respectam unul pe celalalt, cand nu suntem capabili sa ne respectam pe noi insine ?
Vorbe mari ? Ati vazut anunturi : Avem oă ? Sau fi mai bun ? nu mai vorbesc de dezacordurile grosolane. Nu te zgarie la ureche ? E normalitate ? Sau e chestiune de atentie. Pur si simplu nu e destul de important graiul nostru pentru a-i acorda atentia necesara ? Hai sa ne bagam picioarele in limba noastra. Si sa o dam pe INGLIŞ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu