joi, 17 martie 2011

Sursa de inspiratie


Cum sunt intr-o pana de idei provocata de schimbarile climatice ( zic eu, de fapt, n-am chef, daca e sa fiu sincera ), mi-am zis, hai totusi sa trag de mine, sa lucrez mintea, sa o antrenez in continuare, nu de alta, dar mi-e frica sa nu faca burta, sa se invete sa lancezeasca, in loc sa produca. Exercitiu, exercitiu.

Asa ca, dau un exemplu din viata reala ( un exemplu foarte proaspat pentru mine ) ; de fapt, voi descrie o categorie de oameni, mai exact, acei oameni care te "lucreaza" elegant, cu zambetul pe buze. Adica cei care te injunghie pe la spate, cei care joaca la dublu, cei care sunt cu dosul in doua luntre.
Ma intreb daca acesti oameni sunt niste ticalosi sau doar niste persoane fara prea multa decenta, niste oameni lasi, speriati, care ar face orice sa isi atinga scopurile personale sau doar ca sa dea bine in fata audientei.
Un exemplu simplu : Dl X presteaza un job pentru Y, dar nu discuta direct cu Y, ci cu un Z. Z ii propune marea si sarea in numele dl Y. Dl X isi incheie munca si vrea remuneratia pentru munca prestata, dar Z a iesit din peisaj si ramane un S sa descurce itele. Complicat. Din pacate X e de vina pentru ca verba volant, scripta manent :-)
Aviz amatorilor !
Acum ce sa zic. Ne lovim la tot pasul de astfel de situatii ( datele din ecuatie sunt cam aceleasi ). Suntem lasi cum spuneam si in alte postari, am ridicat lasitatea pe piedestal. Suntem prea speriati si prea mici pentru a ne asuma anumite lucruri. E atat de greu sa iti asumi ceea ce faci ? Sau ceea ce nu poti sa faci ?
Cred ca toti mintim. Adica toti mintim ( uneori ne mintim chiar si pe noi ). Dar ce e minciuna ? Poate fi un adevar omis ? Sau un altfel de adevar ? Adica ceea ce ne place si vrem sa auzim ? Am inceput sa detest oamenii frustrati. Cred ca prefer orice alta categorie, mai putin cei frustrati, incapabili sa isi asume propriile esecuri, incapabili sa se ridice si sa iasa cu fruntea sus din orice situatie. Toti gresim, toti ne impiedicam, toti avem zile mai proaste, dar important e sa stim sa iesim cu zambetul pe buze din orice incurcatura. A arunca "matza" in curtea vecinului e de-a dreptul jenant.
Cred ca aceasta categorie de oameni e de evitat pentru ca nu stii niciodata la ce sa te astepti. Dar cred ca e greu sa ii mirosi, iar cand ii detectezi, e prea tarziu ( ca ti-ai luat-o deja ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu