luni, 22 februarie 2010

RE : Bere belgiană


Informaţie de ultimă oră : NU MAI AU BERE LA AUCHAN (Militari).........să se tragă de la anunţul meu ? trebuie să cer procent din vânzări, nu ?

PS Vedeţi că scriu cu diacritice ? E mai bine ? Mai autentic ? Mai atractiv ?

Berea oricum nu e indicată........îngraşă, balonează........te doare capul dacă bei prea multă. Berea scade presiunea arterială, deci previne riscul apariţiei bolilor de inimă ( cică cu 25% ). Însă, cică berea produsă în România ar conţine aluminiu ( din cauza filtrării cu kiselgur ). E şi un scandal mai vechi între Asociaţia Berarilor din Români şi un profesor.

Aşa că întrebarea zilei : e bună sau nu berea ? Eu zic că da.........mai ales când e cald afară şi serveşti o bere rece rece, paharul se abureşte si când o bei, simţi cum te răcoreşti din cap până-n picioare, ca o trezire la realitate, un duş rece...

Ar trebui ştiut că berea nu e doar bere. Sunt multe arome, culori, senzaţii .... e multă istorie în spate.

Aţi auzit de berea preistorică ? S-a descoperit în IRAN, la Godin Tepe. Pe fundul vaselor descoperite acolo erau şanţuri cu urme de oxalat de calciu , un subprodus toxic, rezultat din prepararea berii. Vasele de cca 50 litri datează din anul 3500 BC. Până şi strămoşii noştri ştiau ce e bun şi ce e toxic în băuturile lor ! Berea era preparată din orz strivit cu pietre de bazalt şi amestecat cu alte ingrediente pentru a obţine beri de diferite culoride la brună până la cea de culoarea chihlimbarului. Cam tot atunci, sumerienii o venerau pe zeiţa fertilităţii, Nin-Harra, pe care o considerau "inventatoarea" berii, lăsând pe tăbliţe de lut şi instrucţiunile pentru prepararea licorii "divine".

Pentru cine doreşte să îşi schimbe părerea despre bere, îl invit să guste câteva din berile speciale ; în Belgia sunt peste 360 feluri de bere, deci, în fiecare zi, poţi gusta o altă aromă, poţi descoperi o nouă poveste ( mă refer la berile produse în mănăstiri ) ... e bună cea cu cireşe, Kriek sau Gueuze Framboise........mai e Gordon Scotch ( nu e belgiană ) , Chimay, Morte Subite, Rochefort ( bere trapistă ), Duvel, Orval etc.
Dacă vreţi mai multe detalii, există un site Guides Des Bieres şi acolo sunt mai multe informaţii.

DRINKS DON'T DRIVE - ALCOOLUL NU CONDUCE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu