luni, 29 martie 2010

Saptamana Mare


Nu imi vine sa cred ce aproape e si sarbatoarea Pastelui. Nu imi vine sa cred ca A a facut 9 luni, ca M are 5 ani si....ca eu sunt de 10 ani cu C....cum zboara timpul. Nu mai vorbesc despre viteza cu care se deruleaza vietile noastre, am mai dezbatut subiectul intr-o postare anterioara.

E important Pastele pentru noi ? Sau a devenit un motiv de a ne imbuiba cu bucate si alcool. Antrenamentul s-a facut de Florii. Nu stiu daca ati vazut la stiri ( Iasi ) : pacienti care cantau pe targa, altii violenti, iar recordul zilei a fost dat de o doamna bine cu o alcoolemie de 4,71 la mie alcool in sange ( si sustinea ca nu a consumat nimic ).

Cred ca s-a pierdut din semnificatia acestor sarbatori. Totul se reduce la abuz, alcool si mancare, cat mai multa mancare. Post ???? O, daaa. Tinem post : bagam pe gat o oala de fasole si juma' de kil de muraturi, bagam si o paine - cu greu ne mai ridicam de la masa. Asta inseamna postul ? Sa bagi ca disperatu' ??? Sau trebuie combinat : post si rugaciune ? Ma uitam ieri prin magazine, ce disperare...cat zbucium, cata agitatie.

Ai impresia ca numai acum se face curatenie ( ar fi bine sa se faca si una sufleteasca ). Noroc cu Pastele. Ai zice ca numai acum mananca. Sincer, ma dezgusta toata aceasta zarva.Cu totii ar trebui sa "ne turnam" in genunchi si sa cerem iertare. Dar nu mai avem timp si de asa ceva. Mancare sa fie. Cat mai multa. Mancam si luam si ceva pastile sa digeram mai repede si sa o luam de la capat. Ca in reclama aceea cu "un desert as mai gusta".

Asa ca ma intreb : Pastele = abuz ( de orice fel ) ? sau Pastele = smerenie ?

In noaptea cu pricina o sa vedeti : cluburi pline ochi, toata lumea lumanarile suuuus ! Hai, jump jump ! Toata lumea intelege semnificatia momentului, nu ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu