joi, 21 aprilie 2011

Pantofii de rubin



Nu stiu ce va vine in minte, dar eu ma gandesc in dimineata aceasta la Vrajitorul din Oz. Ma minunez singura ce stare de bine iti pot transmite o pereche de pantofi colorati si dragalasi, ca doua margele sclipicioase insirate pe o ata firava. Sunt ca doua bombonele perfecte pe care nu indraznesti sa le savurezi ( teama de a le irosi frumusetea nativa ).
Ma simt precum Dorothy : visez sa ajung dincolo de curcubeu in speranta gasirii unui loc mai bun.
Sunt luata pe sus de tornada numita existenta si dusa intr-un taram de poveste, magic, unde pantofii mei cei roz devin doua nestemate, doua rubine cu puteri magice. In jurul meu identific personajele din tinutul lui Oz, sigur e cineva care are nevoie de mai multa intelepciune, altcineva care vrea sa renunte la statutul de Leul cel Las si sa se imbete de curaj si cred ca toti ne dorim o inima mai mare si mai incapatoare, precum omul de Tinichea. Toti speram sa dam la un moment al vietii noastre peste un Oz care sa ne indeplineasca cele mai ascunse dorinte. Dincolo de invelisurile de poleiala se ascund secrete nebanuite, iar un Oz priceput, daca da la o parte strat cu strat, poate descoperi ce se afla inautru ; poate reinventa o persoana. Calatoria magica spre curcubeu presupune si pericole, insa cu agilitate si perspicacitate, neaparat pe tocuri, poti izbavi.
Pana la Curcubeu sunt multe obstacole, dar cu pantofii potriviti poti trece de Vrajitoarea cea Rea din Apus ; mai ai de invins Maimutele zburatoare si Copacii luptatori.
Dar vei descoperi ca se merita. Pantofii de rubin de astazi iti pot da acel suflu magic necesar pentru a atinge curcubeul.

Un comentariu: