vineri, 8 aprilie 2011

Reguli de circulatie scrise de un EL ( nu stie sa numere si remarc si usoare tendinte misogine ) ; insa gura pacatosului, adevar graieste :-)

Regula 1

In Bucuresti nu exista reguli.

Regula 2

Niciodata nu trebuie sa vorbiti despre faptul ca in Bucuresti nu exista reguli.

Regula 3

Orice portiune libera de asfalt constituie un loc ideal de parcare. In aceasta ordine de idei, faptul ca acea portiune de asfalt este in fata unei curti cu garaj, in mijlocul unei intersectii sau pe linia de tramvai, este total irelevant.

Regula 4

Oricine isi poate gasi un loc de parcare "platit" in jurul blocului, atata timp cat este primul care isi scrie pe asfalt numarul cu vopsea si isi monteaza gardulet de fier.

Regula 5

In Bucuresti nimeni nu are propriul lui loc de parcare. Primul venit e primul servit. De asemenea primul sosit are dreptul de a-si marca teritoriul cu urina.

Regula 6

In Bucuresti nu se aplica regula prioritatii de dreapta. Sau de stanga. Sau de mijloc. Prioritate are intotdeauna cel care are masina mai mare si un levier in portbagaj.

Regula 7

In Bucuresti toate semnele de circulatie sunt adresate exclusiv soferilor din provincie.

Regula 8

Niciun sofer din provincie nu are ce cauta in Bucuresti. In cazul identificarii unui sofer din provincie se depaseste pe dreapta, se claxoneaza si se deschide geamul la jumatate pentru intimidare.

Regula 9

Claxonatul este un semn de apreciere prin care doi soferi se saluta si isi comunica unul celuilalt faptul ca si-au remarcat masinile.

Regula 10

Benzile sunt facute doar pentru biciclisti. Ce om decent ar putea sa conduca o masina printre doua linii paralele?!

Regula 11

Adevarata semnificatie a culorilor de la stop este

Rosu: in principiu opresti, insa regula poate fi incalcata de Salvare, Pompieri, coloane oficiale si tineri intre 18 si 20 de ani sau de cei care nu poseda permis de conducere dar totusi se afla la volan.

Galben: in principiu ai voie sa treci mai departe, insa doar daca ai peste 200 de km/h, iar masina este tunata si are jenti de aliaj cu spite.

Verde: treci, insa nu in mod obligatoriu, putand si sa tragi un pui de somn. Daca totusi nu ai plecat de la stop in 10 secunde de la aprinderea becului verde inseamna ca esti de acord sa suporti consecintele.

Regula 12

Nicio masina cu girofar nu se grabeste de fapt sa ajunga undeva, decat cel mult sa ia comanda de la pizza. Ce rost are ca altii sa manance pizza in timp ce tu stai blocat in trafic.

Regula 13

Femeile nu deosebesc stanga de dreapta, nu conteaza deci ce mana folositi pentru a le semnala o eroare.

Regula 14

Abtibildurile cu bulgari de foc, siglele de mercedes si crucile agatzate de oglinda cresc personalitatea masinii si implicit sansele de a avea prioritate candva.

Regula 14 si 1/2

Niciodata nu poti avea destule cruci, icoane si matanii agatate de oglinda retrovizoare.

Regula 15

Absolut toti pietonii sunt cretini si nu stiu de fapt ce vor sa faca cu viata lor.

Regula 16

In lunile calde este absolut obligatoriu mersul cu toate geamurile deschise, aerul conditionat pornit si muzica (preferabil manele sau Parazitii) la maxim.

Regula 17

Semnalizarea schimbarii directiei de mers este rezervata strict incepatorilor, femeilor si soferilor din provincie.

Regula 18

Orice conflict in trafic poate fi rezolvat amiabil cu sabii topoare si cativa prieteni chemati prin telefon.

Regula 19

Linia de tramvai este o pista secreta de accelerare.

Regula 20

Toti cei care spun ca nu blocheaza intersectia, blocheaza intersectia.

Regula 21

Statia de troleu este un loc ideal de parcare pe timp de ploaie pentru ca are copertina.

Regula 22

Orice daune produse masinii in trafic se raporteaza la politie folosind parola secreta "Asa am gasit-o de dimineata in parcare"

Regula 24

Orice blocaj in trafic este vina exclusiva a primariei care nu este in stare sa administreze drumurile mai bine.

Regula 25

Oricine nu este de acord cu aceste reguli este pieton, femeie sau sofer din provincie.

10 comentarii:

  1. Stiti cum e cu voi cei din Bucuresti?
    Sunteti oameni capabili sa identificati problemele Bucurestiului, sunteti capabili sa le gasiti si rezolvarea, dar nu inteleg cum mama naibii stati pe margine si radeti in loc sa puneti mana sa schimbati ceva.
    Bucurestiul e orasul cu oamenii cei mai destepti, dar care din pacate, in goana lor dupa succes au sarit peste cei 7 ani de acasa (si asta de cateva generatii).
    Nu e unul (femeia sau barbat) cu domeciului (pe buletin) in Bucuresti care sa nu fi claxonat sau injurat in trafic macar odata, dar totusi va plangeti de ceea ce face cel de alaturi.
    Vali (sofer de provincie(nascut moldovean si sper sa mor in ardeal))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu distingi granita dintre umor si realitate, nu's ce sa mai combat. Ce e scris mai sus, nu cred ca se aplica doar pentru Bucuresti. Dar, daca tot vorbim de Bucuresti, aici nu ne ajuta deloc infrastructura.
    Unde locuiesc eu, spre exemplu : bloc cu 10 etaje, 2 scari, niciun loc de parcare. Ca medie, masina si apartamentul * ca multi au 2 masini ( el si ea, ca si in cazul meu ). Ce propui ? Am incercat si la primarii si spagi si tot ce vrei ( sa aloce niste locuri pentru imobilul in cauza ).
    Ce fac atunci ? Aplic regula 4 si 5 si ma jur pe rosu ca e locul meu.
    Nu realizezi ca e o jungla ? O lupta continua pentru supravietuire ? Ce trafic ? Ce reguli ? Avem strazi pentru avalansa de masini ? Nici macar nu mai exista ora de varf !
    Normal ca injur si claxonez ! Mi s-a luat ! Am obosit. Chiar am obosit.
    Iar asta cu pus mana si schimbat ceva suna ca....adica e aberant ce zici, sincer. Dar ma abtin de la alte comentarii. Cred ca e suficient.
    Pentru voi cei care nu va enervati in trafic :-) Regula 8 :-) ca vad ca nici simtul umorului nu il aveti ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. O padure poate fi numita jungla doar daca te uiti la animalele care o populeaza.
    Prin urmare, problema nu e la padure ci la animale.

    Problema e simpla, se aplica de ceva ani in orasele mai europene (sa nu vorbesc de urmasii lui Columb) si anume: extinderea si mutarea sectorului rezidential catre periferie, catre cartierele rezidentiale (dar nu de alea scumpe si prost construite ca de prin jurul Bucurestiului).
    Dar nuuuuuuuuu, voi vreti in centru pe Magheru, cu totii daca se poate, sa auziti primii cand se da ora exacta.

    Iar daca se vede o oarecare lipsa de umor in atitudinea mea, gresesti, m-am distrat de minune citind toate cele de mai sus. Chiar m-am simtit spectator la un circ, la care clovnii rad de ei insisi.
    Motivul revoltarii mele e ca circul asta incepe sa-si deschida filiale si prin tara, cu directori specializati in Bucuresti.

    Vali (care va recomanda regula 26: Bucurestenii isi merita Bucurestiul)

    RăspundețiȘtergere
  4. Uiti probabil ca cei din Bucuresti nu sunt bucuresteni ( poate un 20 % ). Nici eu nu ma numar printre ei, asta o stii si tu. Nu vrea nimeni in centru, sincer. Eu personal m-as multumi sa am un metrou in cartierul in care locuiesc pentru a nu mai fi nevoita sa apelez la masina. Daca iau RATB-ul, e aceeasi smecherie, doar ca tre' sa miros juma' de cartier certat cu igiena intima. Si asta nu tine de Bucuresti.

    Iar ca sa intelegi exact ce spun, ar trebui sa locuiesti aici macar cateva luni pentru a putea sa iti dai cu parerea. Din exterior e usor de dat sfaturi. Mi se pare aiurea sa iti dai cu parerea despre ceva despre care nu ai habar.
    Cand ai fost ultima oara in Bucuresti ? Cat ai stat ? Asa pot sa imi dau si eu cu parerea despre cei care se calca in picioare pentru o bormasina...pentru o sticla de ulei.....pentru o veioza.....adica friteuza ? Ce e aia ????
    Cu parere de rau nu pot sa fiu de acord cu nicio afirmatie de-a ta ( astazi nu ). Nu ai argumente suficiente pentru a sustine ceea ce declari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultima data am fost (vizita ce-i drept) in decembrie 2009. Am stat trei nopti, iar deplasarile prin Bucuresti le-am facut cu RABVul.

    O sa incerc in curand inca o experienta de acest gen, pe o perioada mai lunga, de vreo 5 zile (una de luni de zile deja ma ingrozeste). O sa vin apoi sa imi dau cu parerea, poate atunci aduc vreo afirmatie mai sustenabila.

    Pana atunci va respect pentru puterea de a va lupta cu voi insiva.

    Vali

    RăspundețiȘtergere
  6. Eeeee, asa mai vii de-acasa. Asa ne place ! Nu da in noi ca ne doare. Iti spun eu ca nu o sa mai bati niciodata covoare.
    Ceea ce induram zi de zi, nu este decat din vina celor care ar trebui sa faca ceva ; nu suntem clovni, ci doar niste temerari, razesi adevarati, urmasii lui Stefan ( urla moldo-francofona din mine, se vrea eliberata ).

    RăspundețiȘtergere
  7. stop violenţei împortiva covoarelor... ce-au covoarele cu discuţia asta? ;)
    anonim C.R.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vad ca un copy/paste dupa un email primit de dimineata provoaca reactii mai mari decat propriile articole....ar trebui sa imi ridic un semn de intrebare ? Sau ce sa imi ridic ?

    Propun o petitie online pentru oprirea violentei impotriva covoareleor :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. uf, m-am linistit, mi-a fost frica, pentru o clipa am crezut ca ve-i propune petitie pentru ce sa-ti ridici.

    pot dormi linistit acu
    Vali

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu e o idee rea, sa stii :-) cum toata lumea face petitii online pentru orice, de ce nu ?

    Ma bucur ca ti-am facut somnul mai lin.

    S.

    RăspundețiȘtergere